image

Nedjeljne obavijesti 20.listopada 2019. - 27.listopada 2019.

1. Mjesec listopad posebno je posvećen Bogorodici Mariji, svetu krunicu i Gospine litanije molimo svakoga  dana u 17.50  sati, prije večernje sv. mise.

2. Kateheze (vjeronauk) za ovogodišnje kandidate primanja prve pričesti i Potvrde:

Krizmanici imaju vjeronauk:

I. grupa: utorak u 19.15 (8.A OŠ Davorina Trstenjaka i (8.A i B OŠ Tina Ujevića)

II. grupa: četvrtak u 19.15; (8.B Davorina Trstenjaka i (8.A i 8.B OŠ Cvjetno naselje)

sv. misa nedjeljom u 18.30 sati;

Prvopričesnici imaju vjeronauk:

Ponedjeljak -  16.00 do 17.00 sati (3.A OŠ Davorina Trstenjaka i OŠ Tina Ujevi... Pogledaj više

Klapa HRM i vjernici Župe sv. Terezije od Djeteta Isusa pomažu Beninu

U Župi svete Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu dvostruko slavlje: vjernici su proslavili spomendan svoje nebeske zaštitnice te su uz pjesmu klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice pomogli dječjem sirotištu sv. I...

Pročitaj više

Klapa Sveti Juraj HRM - Utorak, 1. Listopada u 20 sati - dvorište crkve

Klapa "Sveti Juraj" HRM - Utorak, 1. Listopada u 20 sati - dvorište crkve  ...

Pročitaj više

BLAGDAN SV. TEREZIJE OD DJETETA ISUSA 2019.

BLAGDAN SV. TEREZIJE OD DJETETA ISUSA MIRAMARSKA 92, ZAGREB ...

Pročitaj više
image image

BLAGDAN SV. TEREZIJE OD DJETETA ISUSA 2019.

Na blagdan svete Terezije od Djeteta Isusa svečanu svetu misu predvodio je dr.sc. Slavko Slišković, OP, provincijal Dominikanskog reda.

Povodom župnog blagdana u dvorištu župe nakon večernje svete mise održan je humanitarni koncert klape "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice. Svi prikupljeni prilozi darovat će se sirotištu u Beninu u selu Hondji (Afrika), za potrebe školovanja njihovih štićenica (32). Dom za djevojčice Sv. Ivan Pavao II. osnovao je vlč. Odilon Singbo, svećenik iz Benina koji trenutno djeluje u Hrvatskoj kao sveučilišni kapelan na HKS-u, te je sudjelovao u proslavi našeg župnog blagdana.

Podijeli:

Dječje ljeto 2019. „S Isusom do nakraj svijeta“

Dječje ljeto pod geslom „S Isusom do nakraj svijeta“ u Župi svete Terezije od Djeteta Isusa po prvi je puta održano od 17. do 20. lipnja 2019. godine. Župljani su pokazali izniman interes te je u programu sudjelovalo sedamdesetak djece od pet do dvanaest godina i dvadeset volontera.

 

Uz iskusne voditelje animatori su bili i ovogodišnji krizmanici te srednjoškolci iz naše župe. Tijekom četiri dana organizirane su brojne duhovne i zabavne aktivnosti, zajednički obroci i druženja. Bila je to lijepa prigoda da se djeca upoznaju i zbliže te upoznaju život Crkve i sudjeluju u aktivnostima svoje župe. Svoje su slobodno vrijeme proveli aktivno i osmišljeno u edukativnim, likovnim i glazbenim radionicama te sportskim igrama. Uz vodstvo farmaceuta izrađivali su kreme za sunčanje, sudjelovali su u vodenom danu, organiziran je i posjet vatrogasaca DVD-a Trnje, slikali su i otiscima ruku kreirali stablo i pleli mrežu prijateljstva. U tim su se radionicama predstavili, upoznali i njegovali zajedništvo. Budući da je Dječje ljeto organizirano uz pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba, u posjet je došao predsjednik Drago Prgomet te pozdravio djecu i ručao s njima.

 

Dječje ljeto svoj je vrhunac dosegnulo pripremom za proslavu blagdana Tijelova. U svečanoj su procesiji sudjelovala sva djeca i brojni župljani. Svečanost i ljepota liturgije naglašeni su sudjelovanjem zbora sudionika Dječjega ljeta s izvedbom pjesme Mi želimo uzdići Isusa.

 

Podijeli:

Veliki subota 2019.

Fotografije: Maja Petranović

Podijeli:

Veliki petak 2019.

Fotografije: Maja Petranović

Podijeli:

Veliki četvrtak 2019.

Fotografije: Maja Petranović

Podijeli:

Susret kardinala Josipa Bozanića i predsjednice RH gospođe Kolinde Grabar Kitarović

U subotu 9. prosinca 2017. godine, kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup susreo se s gospođom Kolindom Grabar Kitarović, pr...

Pročitaj više

Svjedočanstvo o Josipu Štadleru

Na petoj “Književnoj večeri četvrtkom” Hrvatskoga književnoga društva Sv. Jeronima, održanoj 16. studenoga, predstavljena je knjiga Marka Tvrtkovića “Josip Stadler, prvi vrhbosanski nadbiskup. Iz mojih zapamćenja”, objavljena tekuće godine u nakladi Družbe sestara Služavki Malog Isusa. Riječ je o djelu koje je pred više od 80 godina napisao Marko Tvrtković (*Fojnica, 30. listopada 1868. †Sarajevo, 19. listopada 1940.), koji je tijekom pet godina (1900.-1905.) bio osobni tajnik sluge Božjega Josipa Štadlera. Knjiga je predstavljena u sjedištu Dru&scaron...

Pročitaj više

Predstavljen Hrvatski rimski adresar za akademsku godinu 2017./2018.

Po tradiciji, na kraju misnoga slavlja jesenskog susreta hrvatskih rimskih studenata i proslave spomendana sv. Nikole Tavelića, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu predstavljen je Hrvatski rimski adresar za akademsku godinu 2017./2018. Adresar, kojeg izdaje Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima, predstavio je Franjo Frankopan Velić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, a u pripremi su sudjelovali još i vicerektor Marko Đurin, Ivo Bezina, Marko Čubelić, Tomislav Kutleša, Marko Martić, Matej Petrić, Mladen Pranjić, Krunoslav Siroglavić. Grafički urednik je Tomislav Hačko, svećenik Zagrebač...

Pročitaj više
"Samo je jedno bezuvjetno potrebno: velika, jaka i vjerna ljubav, s kojom se ispunjavaju svakodnevne dužnosti, sasvim svejedno gdje smo postavljeni: jesmo li u školi ili na radnom mjestu, kod kuhinjskog lonca ili u staji, služimo li bolesnicima ili sami ležimo bolesni."

- sv. Mala Terezija od Djetata Isusa